پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

معاون پژوهشی حوزه های علمیه کشور گفت: حوزویان باید در دیپلماسی علم در جهان اسلام مشارکت داشته باشند و از ظرفیت های عظیم حوزه در این عرصه بهره گیری کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه،  حجت الاسلام والمسلمین سید علی عماد، امروز در چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه که در سالن همایش مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد، تاکید کرد: حوزه های علمیه در شرایط موجود از ظرفیت بالفعل و بالقوه فوق العاده ای برخوردار هستند.

وی با اشاره به این که حجم درخور توجه نشریات علمی – تخصصی، علمی - پژوهشی و علمی - ترویجی و نشریاتی که می توانند به این سمت در حال حرکت باشند، قابل توجه است، خاطرنشان کرد: هم اکنون در نمایه نشریات دینی انتشار قریب به 120 نشریه علمی که عمده کار آنها در زمینه تولید و انتشار را حوزویان بر عهده دارند، در سطح کشور گزارش شده است.

معاون پژوهشی حوزه های علمیه به فعالیت بیش از 140 موسسه پژوهشی فعال حوزوی در کشور اشاره کرد و گفت: نشست ها و همایش های متعددی که سالیانه بیش از 500 نشست علمی توسط حوزویان و مدارس علمیه برگزار می شود، می تواند با تدابیری بیش از این اثربخش باشد.

وی تاکید کرد: اگر فضلایی که در سطوح درس خارج تحصیل می کنند، سالیانه تنها یک مقاله علمی را نگارش کنند، معادل 4 هزار نسخه نشریه می شود که اگرهر فصلنامه چهار شماره داشته باشد، ظرفیت پاسخگویی محتوایی به هزار نشریه علمی را دارد و اگر 20 درصد این ظرفیت را نیز فعال کنیم کاربزرگی انجام داده ایم.

حجت الاسلام والمسلین عماد با اشاره به مشکلات علوم انسانی کشور، اظهار داشت: قریب به 9 دهه قبل در ایران حوزه های علمیه در جایی بودند و دانشگاه ها در جای دیگر و علوم انسانی با باورها و مبانی دیگر شکل گرفت، امروز می خواهیم آن را بازبینی و ویرایش کنیم که کاری بس دشوار است.

معاون پژوهش حوزه های علمیه تاکید کرد: امروز شش ستاد بزرگ علم و فناوری در کشور فعال است؛ دور ماندن حوزه های علمیه از ستادها ما را با مشکل مواجه خواهد کرد؛ به طوری که در آینده با ادبیات تولید شده ای مواجه خواهیم شد که می خواهیم آن را پیرایش کنیم.

حجت الاسلام والمسلین عماد تاکید کرد: باید حوزویان در دیپلماسی علم در جهان اسلام مشارکت داشته باشند و از ظرفیت های عظیم حوزه در این عرصه بهره گیری کنند.

وی در ادامه از نیازسنجی پژوهشی در حوزه های علمیه خبر داد و ابراز داشت: باید وضعیت مطلوب را تعریف کنیم و فاصله آن را با نیازسنجی پژوهشی اندازه گیری کنیم که این اقدام امروز در قالب 19 طرح در حال انجام است.

معاون پژوهش حوزه های علمیه در پایان خاطرنشان کرد: نیازسنجی دانش فقه که امروز در چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه رونمایی شد، نیازسنجی ها اسنادی هستند که باید در دوره سه یا چهارساله تمدید شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha